Opiniestuk

114

Herstijlen met ChatGPT

Vaardigheid: creativiteit

In deze oefening leer je ChatGTP gebruiken om bestaande, heel populaire dichtregels te herschrijven in de stijl van een schrijver die jij graag na wilt doen.

Maak de oefening
112

Begrijpelijker schrijven

Vaardigheid: taalvermogen

In deze oefening leer je een bestaande tekst begrijpelijker te maken voor een publiek dat je zelf uitkiest. Je gebruikt ChatGPT om te zien aan welke knoppen je als schrijver allemaal kunt draaien om teksten begrijpelijker te maken.

Maak de oefening
111

Startwoorden

Vaardigheid: creativiteit

Ontdek hoe makkelijk het kan zijn om een verhaaltje te schrijven als je de eerste twee woorden krijgt aangereikt van iemand anders.

Maak de oefening
107

Column

Vaardigheid: genre

In deze oefening schrijf je een column. Hoe kun je je een ervaring op een speelse en persoonlijke manier beschrijven, om zo met je lezer op een groter onderwerp uit te komen waar jij een duidelijke mening over hebt?

Maak de oefening
104

Persoonlijke brief

Vaardigheid: taalvermogen

In deze oefening leer je de denktijd te gebruiken die je krijgt als je iets met de hand schrijft. Een brief bijvoorbeeld, aan iemand die je belangrijk vindt.

Maak de oefening
49

Lofzang

Vaardigheid: burgerschap

Als schrijver kun je iemand of iets ophemelen – heel belangrijk maken. Doe je dat over the top, dan maak je iets of iemand juist belachelijk. In deze oefening leer je beide te doen.

Maak de oefening