Leerlijn Advertentie - 1

De leerlijn ‘Advertentie’ bestaat uit 5 stappen:

1. In de oefening ‘Kasboek’ leer je denken als verkoper. Je maakt een product – bijvoorbeeld een kasboek dat ervoor zorgt dat niemand ooit meer schulden maakt – en hoe ga je dat verkopen?

2. In de oefening ‘Compliment’ leer je je verplaatsen in iemand anders. Wat zou diegene graag willen horen, waar wordt hij of zij blij van?

3. In de oefening ‘Advies’ verplaats je je nogmaals in de ander, maar dit keer om die ander iets te vertellen dat misschien niet zo leuk is om te horen, maar wat die ander toch wel eens heel goed zou kunnen gebruiken.

4. In de oefening ‘Reclametaal’ leer je woorden te vinden die van alles het positieve benadrukken.

5. In de oefening ‘Advertentie’ voeg je alles samen. Je gaat een advertentie schrijven voor een product dat je zelf bedacht hebt, en dat je zo positief beschrijf dat zelfs mensen die dachten dat ze het product niet nodig hadden, het toch willen aanschaffen.

47

Kasboek

Vaardigheid: burgerschap

Als schrijver kun je je lezer ook dingen voorschrijven. Dan schrijf je zo, dat je lezer wel moet doen wat jij opschrijft. In deze oefening leer je hoe dat te doen.

Maak de oefening
15

Compliment

Vaardigheid: burgerschap

Een compliment opschrijven dat je lezer als compliment ziet, is een hele kunst. In deze oefening leer je hoe dat te doen.

Maak de oefening
2

Advies

Vaardigheid: genre

In deze oefening leer je een advies te schrijven dat overtuigt. Maak zo de kans dat iemand je advies aanneemt, zo groot mogelijk.

Maak de oefening
70

Reclametaal

Vaardigheid: taalvermogen

De wereld net iets mooier beschrijven dan hij is, dat is wat reclamemakers doen. In deze oefening leer je hoe dat werkt.

Maak de oefening